Θέμα: Ντουλάπες

Η ντουλάπα είναι το δεύτερο πιο σημαντικό έπιπλο στην κρεβατοκάμαρα, μετά από το κρεβάτι, έτσι καλό θα ήταν να σπαταλήσετε χρόνο για να βρείτε τη σωστή για εσάς ντουλάπα.

Οι ελεύθερες ντουλάπες είναι ευέλικτες και μπορεί να δώσουν στο υπνοδωμάτιο σας μια χαλαρή αίσθηση, ενώ οι εντοιχισμένες ντουλάπες είναι πιο επίσημες και μοντέρνες. Λοιπόν, τι είναι καλύτερο για σας;

Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό για να επιλέξετε την ντουλάπα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

 

Σκεφτείτε τι θέλετε να αποθηκεύσετε

Όπως και στο σχεδιασμό της κουζίνας, έτσι και στο σχεδιασμό της ντουλάπας είναι ουσιώδες να υπολογίσετε το χώρο που χρειάζεστε. Πρέπει λοιπόν να λάβετε υπόψη σας πόσο χώρο θέλετε για να κρεμάτε πράγματα και πόσο για να αποθηκεύετε σε συρτάρια.

Υπολογίστε σε ποιο ύψος θα τοποθετηθεί η ράγα. Εάν βρίσκεται στο μέσο του ύψους της ντουλάπας σας θα έχετε άφθονο χώρο για ράφια από πάνω, αλλά αν έχετε μια μικρή σε ύψος σχετικά ντουλάπα δεν θα μπορείτε να κρεμάσετε μακριά ρούχα όπως παλτό κτλ. Λάβετε υπόψη το χώρο αποθήκευσης για παπούτσια, τσάντες, αποσκευές , και αν χρειάζεστε ψηλά, λεπτά ράφια ή βαθιά και πλατιά.

anoigomenh ntoulapa1anoigomenh ntoulapa2

 

Εντοιχιζόμενες ντουλάπες και βεστιάρια

Οι εντοιχιζόμενες ντουλάπες προσφέρουν τις καλύτερες επιλογές αποθήκευσης και μπορούν να σχεδιαστούν έτσι που να προσαρμόζονται γύρω από γωνίες, κεκλιμένες οροφές και άνισους τοίχους, αξιοποιώντας στο έπακρο το χώρο. Ακόμη και αν η ντουλάπα περιορίζεται σε έναν τοίχο, θα προσφέρει ένα μεγάλο χώρο για τοποθέτηση συρταριών και ραγών κρεμάσματος. Ωστόσο αυτού του είδους οι ντουλάπες είναι μια επιλογή ακριβότερη από τις ελεύθερες ντουλάπες και χρειάζεται να κατασκευαστούν από κάποιον ειδικό.

Εξετάστε το ενδεχόμενο τοποθέτησης συρόμενων πορτών για εξοικονόμηση χώρου και ένα συνδυασμό με γυάλινες πόρτες και εσωτερικό φωτισμό που μπορεί να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα.

syromenh ntoulapa1

 

 

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, ή ένα L-διαμορφωμένο χώρο, σκεφτείτε την κατασκευή ενός τοίχου και τη δημιουργία ενός βεστιαρίου με ανοιχτά ράφια και ράγες. Πρόκειται για μια πολυτελή και ακριβή επιλογή, αλλά θα σας εξασφαλίσει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και μια κρεβατοκάμαρα πάντα σε τάξη.

vestiario1

 

 

Ελεύθερες ντουλάπες

Οι ελεύθερες ντουλάπες προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το κόστος και το σχεδιασμό, και μπορούν να μεταφερθούν στην περίπτωση που μετακομίσετε.

Σκεφτείτε που θα την τοποθετήσετε και στη συνέχεια μετρήστε το χώρο, λαμβάνοντας υπόψη σοβατεπί και σωλήνες καλοριφέρ εάν πρόκειται για εσοχή.

Είναι δυνατό η ντουλάπα σας να έχει συρτάρια στο κάτω μέρος ή στο πλάι για να τοποθετείτε σεντόνια, πετσέτες κ.τ.λ. και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να τοποθετήσετε στο πάνω μέρος της ντουλάπας διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης για μια όμορφη εμφάνιση.

anoigomenh ntoulapa3